Το έργο των παιδιών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 24/11 κατά την διάρκεια των απογευματινών δραστηριοτήτων.

Η παρουσίαση – μια μικρή γιορτή θα γίνει την Κυριακή 26/11 στις 12:00 με την υποστήριξη Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης.

Η πρόταση – ενέργεια του σχολείου μας είναι για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (18-26 Νοεμβρίου 2017), τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια του είδους. Τίτλος της φετινής εβδομάδας είναι «Δώστου μια καινούρια ζωή».
Υπεύθυνη δράσης : ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ

Μείωσε
Επαναχρησιμοποίησε
Ανακύκλωσε

Από την μακέτα μιας προσωπικής ουτοπίας -ο χώρος που ονειρεύομαι και φαντάζομαι να κατοικώ, στην κατασκευή ενός εφήμερου αναπτύγματος συλλογικού χώρου. Ετερόκλητα υλικά που τα μαζεύουμε απ’ το δρόμο ή τα φέρνουμε από το σπίτι και δεν τα χρησιμοποιούμε πια, θα τους δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία για να γίνουν τα δομικά στοιχεία ενός γλυπτού, που θα πάρει τη φόρμα που θα συναποφασίσουμε και θα εγγραφεί για όσο χρονικό διάστημα αποφασιστεί μέσα στο σχολείο. Με τη βοήθεια των γονιών και των δασκάλων και μέσα από μία σειρά ασκήσεων σχετικά με το σχέδιο, το γλυπτό και τον χώρο θα καταλήξουμε σε ένα αρχιτεκτόνημα από σπασμένες καρέκλες, μικρούς κορμούς, σωλήνες χαρτονένιους και χαρτόκουτα και λογιών λογιών χρησιμοποιημένα αντικείμενα που για κάποιους φαντάζουν σκουπίδια αλλά για μας θα είναι το υλικό του έργου μας.
Με αφορμή το παγκόσμιο φεστιβάλ οικολογικής αφύπνισης, το σχολείο μας μπορεί να γίνει η μήτρα μιας δράσης που θα ευαισθητοποιήσει τα παιδιά, θα φέρει σε συνεργασία όποιον αποφασίσει να συμμετέχει και θα δημιουργηθεί ένα κοινωνικό εργαλείο καλλιεργώντας την έννοια του σχολείου ως κοινότητα, την έννοια του συναποφασίζειν και του κατοικείν, δίνοντας ικανοποίηση να δουν τα παιδιά να παίρνει μορφή στο χώρο, αυτό που θα φτιάξουν.
Είναι πολύ σημαντικό να βρούμε όλοι μας μια θέση σε αυτό το εγχείρημα. Με τη συμβολή των δασκάλων και με το μάθημα των εικαστικών μπορεί να εμπλουτιστεί ποικιλοτρόπως αυτή η πρόταση, δίνοντας βαρύτητα στη διαδικασία και στη βιωματική εμπειρία.

LEAVE A REPLY